Selecteer een pagina

Workshops Design your own death shroud

Samen met kunstcentrum Mediamatic en een groep kunstenaars en designers heeft Susanne Duijvestein een reeks workshops opgezet om je eigen doodskleed te maken. Als voorbereiding voor als het zover is, maar vooral als betekenisvolle en helende bezigheid terwijl we samen in gesprek zijn over het leven.

Het doodskleed mag er in onze individuele 21e eeuw helemaal uitzien zoals jij zelf wilt. Dus heb je niks met dat saaie witte linnen van de historische gewaden, maar druk jij jezelf uit met bombastische kleurrijke prints? Het is jouw feestje.

Er staan momenteel nog geen nieuwe workshops gepland, maar hieronder krijg je een impressie van de edities die eerder georganiseerd zijn.

//Workshop met Nienke Hoogvliet

Op zondag 10 november 2019 gaf Susanne samen met designer Nienke Hoogvliet een workshop waarbij de deelnemers hun eigen persoonlijke doodskleed natuurlijk konden verven. In haar werk als conceptueel designer zoekt Nienke naar oplossingen voor de milieu- en sociale problematiek in industrieën, die juist met de natuur mééwerken. In deze workshop creëerden we ecologische prints voor ons doodskleed die mogelijk een werking kunnen hebben voor ons lichaam. Foto’s door Filippo Giuseppe Iannone, verder gebruik niet toegestaan.

//Workshop tijdens Museumnacht 2019

Tijdens Museumnacht 2019 konden de bezoekers bij Mediamatic onder begeleiding van Susanne een miniatuurversie ontwerpen en maken van hun doodskleed. Foto’s door Anisa Xhomaqi, verder gebruik niet toegestaan.

// Workshop met Femke van Gemert

Op zondag 8 september 2019 gaf Susanne een shroud workshop samen met textielkunstenaar Femke van Gemert. Tijdens deze workshop gebruikten we oud textiel om dit te upcyclen tot doodskleed/levenskleed. Dit kon betekenisvol textiel zijn, zoals bijzondere lakens met een verhaal, maar ook afgedankte stoffen. Foto’s door Mediamatic.